Volledig scherm
Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. © vrij

St. Anna Zorggroep in Geldrop en GGzE in Eindhoven gaan samen verwarde ouderen helpen

EINDHOVEN/GELDROP - Er komt een onderzoek naar samenwerking tussen de St. Anna Zorggroep in Geldrop en psychiatrische instelling GGzE in Eindhoven op gebied van hulp aan verwarde ouderen en chronische patiënten. Doel is te komen tot betere afstemming van de hulpverlening. 

Een team van beide instellingen heeft al in kaart gebracht waar de overlap zit en samenwerking mogelijk is.  ,,We zien dat een deel van onze doelgroep hetzelfde is, bijvoorbeeld verwarde ouderen", zegt Ingrid Wolf, bestuursvoorzitter van het St. Anna, waar een ziekenhuis én verpleeghuizen onder vallen. 

,,Ook hebben wij voor verschillende groepen mensen dezelfde vraagstukken, zoals het bevorderen van een gezonde leefstijl of therapietrouw. Voor deze groepen en vraagstukken willen wij onze gezamenlijke expertise inzetten.” 

Wolf spreekt van een 'grote toegevoegde waarde van onze samenwerking voor de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg’.

Joep Verbugt, bestuurder van de GGzE, noemt ouderenzorg en chronische zorg ‘belangrijke speerpunten in beide organisaties'. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat we met een integrale aanpak nog meer kunnen bereiken voor onze patiënten en cliënten.”

Na de zomer worden bijeenkomsten belegd waar medewerkers van het St. Anna en de GGzE kunnen aangeven waar zij mogelijkheden zien voor meer samenwerking. ,,Zij weten als besten waar winst te behalen is", stelt Verbugt. 

De beoogde samenwerking is vastgelegd in een intentieverklaring die beide bestuurders hebben ondertekend.

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.