Volledig scherm
Steven Kruijswijk op het podium van de Ronde van Frankrijk samen met eindwinnaar Egan Bernal en nummer twee Geraint Thomas © REUTERS

Steven Kruijswijk past voor traditionele huldiging in Nuenen

NUENEN - Wielrenner Steven Kruijswijk heeft bedankt voor een traditionele huldiging in zijn geboorteplaats Nuenen vanwege zijn podiumplaats in het eindklassement van de Tour de France van dit jaar. Wel zal hij in het zonnetje gezet worden tijdens een speciale dikke bandenrace die op zondag 24 november in het dorp wordt gehouden voor de jeugd. 

De gemeente Nuenen wilde groots uitpakken vanwege de prestatie van de voormalig dorpsgenoot in Frankrijk. In overleg met het management van de wielrenner is geconcludeerd dat een traditionele tocht op een platte kar door het dorp en een podiumceremonie niet passen bij het karakter van de coureur. 

Daarom is gekozen voor de organisatie van een dikke bandenrace die in het verleden vaker werd gehouden in Nuenen. Steven Kruijswijk krijgt een hoofdrol en zal bijvoorbeeld het startschot lossen en de prijzen uitreiken. Ook de mensen die betrokken zijn geweest bij het begin van zijn wielercarrière krijgen een rol.  Afsluitend staat een bijeenkomst gepland in gemeenschapshuis Het Klooster. 

Bescheiden

,,Het is een lokaal feestje dat goed past bij zijn prestatie en beter past bij zijn bescheiden persoonlijkheid’’, vat wethouder Joep Pernot (Sport) samen. 

Vanwege een blessure door een valpartij in de Ronde van Spanje en zijn wedstrijd- en trainingsschema kon er niet eerder een geschikte datum gevonden worden, aldus de wethouder. 

Kruijswijk maakte deze week zijn rentree in het peloton en staat zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije.