Olga Schouten van de stichting Straatkat met kittens in Geldrop
Volledig scherm
Olga Schouten van de stichting Straatkat met kittens in Geldrop © FotoMeulenhof

Stichting Straatkat en gemeente Geldrop-Mierlo begraven strijdbijl

GELDROP - De excuses van de gemeente Geldrop-Mierlo naar Stichting Straatkat, hebben geholpen. De strijdbijl is begraven, dat bevestigen zowel wethouder Van Otterdijk als Olga Schouten, voorzitter van Straatkat.

De samenwerking tussen Dierenbescherming Eindhoven en Stichting Straatkat verliep stroef en Van Otterdijk wilde Dierenbescherming Eindhoven naast de opvang van tamme dieren ook de zwerfkatten laten opvangen. 

Straatkat voelde zich afgeserveerd en was boos omdat er geen communicatie was geweest over de verandering, terwijl de stichting jarenlang de zwerfkatten had opgevangen. Straatkat heeft de excuses van de gemeente aanvaard. “Binnenkort gaan we samen in gesprek met Dierenbescherming Eindhoven”, aldus van Otterdijk. Ook Schouten wil dat gesprek aangaan. “Voor de stichting is het belangrijk om te weten wie wat gaat doen.” Ze wil het gesprek zo snel mogelijk aangaan. “Voor de zwerfkatten is het belangrijk dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is.” 

Of stichting Straatkat de zwerfkatten kan blijven opvangen onafhankelijk van hoe het gesprek met de dierenbescherming loopt, is de vraag. “Daar is het gesprek met de dierenbescherming juist voor bedoeld. Dat willen we in goede afspraken gaan regelen”, aldus de wethouder.