Volledig scherm
Noodkap van bomen in Nederwetten © James Callus

Storm kost gemeente Nuenen zeker 125.000 euro

NUENEN - De storm die begin juni over de regio trok, heeft de gemeente Nuenen voor ten minste 125.000 euro schade berokkend. Wethouder Caroline van Brakel heeft dat aan de gemeenteraad gemeld over een voorlopige inschatting. 

De wethouder zegt dat de gemeente ruim 240 meldingen kreeg over stormschade. En nog steeds komen er meldingen binnen. Meer dan honderd bomen zijn omgewaaid en van honderden bomen zijn takken (af)gebroken. Sommige bomen zijn zo zwaar getroffen dat ze alsnog gekapt moeten worden. 

Op enkele plekken raakten auto's, een caravan en en tuinhuisje beschadigd door vallende bomen of takken. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. 

De gemeente komt tot de conclusie dat de schade als gevolg van de junistorm groter is dan de westerstorm die op 18 januari 2018 over het land trok. 

Weken

Er zijn twee bedrijven ingeschakeld voor het kappen en snoeien van de bomen in Nuenen. Naar verwachting zijn de aannemers nog twee of drie weken bezig om alles op te ruimen. Medewerkers van werkbedrijf WSD hebben her en der takken verwijderd en reinigingsdienst Blink heeft extra veegrondes gemaakt om straten en goten schoon te maken. 

Nuenen wil bomen terug planten maar dat is niet overal mogelijk vanwege veranderde infrastructuur, waarschuwt de wethouder. De gemeente zoekt daarom ook naar alternatieve locaties en hoopt over een paar maanden een overzicht te hebben.