Volledig scherm
Zo komt het nieuwe Strabrecht College er uit te zien © Strabrecht College

Strabrecht College in Geldrop-Mierlo trekt meer leerlingen

GELDROP - Leerlingen weten de weg naar het Strabrecht College weer te vinden. Het leerlingenaantal op de Geldropse middelbare school nam de laatste 10 jaar steeds af. Maar nu meldden zich 226 nieuwe leerlingen aan voor komend schooljaar. 

Volgens rector Yvonne Leenen zou dat kunnen wijzen op een trendbreuk. Het aantal aanmeldingen is namelijk 35 procent hoger dan vorig jaar. De periode van aanmelden sloot donderdagavond. 

De nieuwe leerlingen komen vooral uit Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Het aantal aanmeldingen voor het vwo verdubbelde. Leenen denkt dat dit te maken heeft met de samenwerking met de Brainport-organisatie. VWO-leerlingen worden betrokken bij  onder meer research-projecten.

Spannend

Maar wat zeker ook een rol zal spelen zijn de nieuwbouwplannen van het Strabrecht.  De planning is dat die medio 2020 klaar moet zijn. Al zei onderwijswethouder Rob van Otterdijk onlangs nog dat het ‘zeer spannend’ zal worden of die planning gehaald wordt. 

Leerlingenstop

Daar komt nog bij dat Strabrecht-concurrent Augustinianum in Eindhoven zo hard gegroeid is, dat daar momenteel een leerlingenstop geldt. 

Het Strabrecht College gaat waarschijnlijk bestuurlijk fuseren met de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland, waaronder ook de Internationale School in Eindhoven valt.