Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van woningen aan de Haakakker in Mierlo moeten delen van hun tuinen afstaan aan de gemeente Geldrop-Mierlo omdat het gemeentegrond is die zij of de vorige bewoners ooit bij hun tuinen hebben getrokken. Mensen van het Kadaster hebben paaltjes in de grond gezet om aan te geven waar de erfafscheiding is.

Strijd om tuinen aan de Haakakker in Mierlo

MIERLO - Kopen wil hij de grond, niet afgeven. Maar daar is volgens Mierlonaar Theo Dams niet over te praten met de gemeente. Die wil de stukken gemeentegrond die bewoners van de Haakakker al jaren als tuin gebruiken terughebben. Samen met een aantal buurtgenoten gaat Dams kijken of er nog iets aan te doen is.

Tot 15 oktober hebben Theo Dams en zijn buren de tijd om bomen te rooien, hekwerken te verwijderen, planten te verplaatsen en stenen uit de grond te halen. Als de stukken gemeentegrond die, soms al jaren geleden, bij de tuintjes aan de Haakakker getrokken zijn dan niet zijn opgeleverd kunnen de gebruikers een boete van 250 euro per dag krijgen, zo heeft de gemeente Geldrop-Mierlo ze laten weten.