Volledig scherm
Bakker Joke Schepers in Nuenen doet goede zaken. © FotoMeulenhof

Succes Steven Kruijswijk in de Tour: gele gebakjes vliegen de winkel uit in Nuenen

NUENEN - Het sterke optreden van wielrenner Steven Kruijswijk in de Tour de France brengt zijn geboorteplaats Nuenen langzaam in een hoopvolle feeststemming. Joke Schepers van 't Nuenens Bakkertje is woensdag bijvoorbeeld begonnen met de verkoop van gele gebakjes. Ze zegt dat het succes van Kruijswijk leeft in het dorp. Razendsnel gingen de speciale, gele cakegebakjes en bananensoezen woensdag over de toonbank. 

Schepers maakte voor woensdag zestig cakegebakjes met crèmevulling en gele fondant plus zestig bananensoezen. Klanten betalen 2 euro per stuk. Vanwege de onverwachte vraag maakt de bakker donderdag ten minste tweehonderd gebakjes, kondigt ze aan. 

Schepers kent Kruijswijk niet persoonlijk maar zijn ouders die nog wel in Nuenen wonen, behoren wel tot de klandizie. De bakker hoopt dat Kruijswijk kan meedoen om de eindzege. ,,Maar als hij het podium haalt heeft-ie het al klasse gedaan’’, vindt ze. 

Bij Café De Stam in Gerwen (gemeente Nuenen) hangt sinds deze week een gele fiets aan de gevel. De fiets is geschilderd door een vaste bezoeker en door eigenaar Bas van Keulen opgehangen. Etappes van de Tour zijn in het café traditioneel te volgen op groot scherm. De belangstelling was tot dusver beperkt. Maar voor de spannende drie laatste ritten in de bergen verwacht de kroegeigenaar meer kijkers. 

Kruijswijk staat in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk op de derde plaats. Donderdag gaat het peloton de Alpen in. De jubelstemming in Nuenen herinnert aan 2016 toen Kruijswijk in de roze trui op weg was naar de eindoverwinning in de Ronde van Italië. Een val maakte toen een abrupt einde aan de droom. Destijds maakte Schepers roze tompoezen en hing er een roze fiets aan de gevel van het café in Gerwen. 

Volledig scherm
Tourkoorts bij 't Nuenens Bakkertje © 't Nuenens Bakkertje
Volledig scherm
Tourkoorts bij 't Nuenens Bakkertje © 't Nuenens Bakkertje
Volledig scherm
Tourkoorts bij café De Stam in Gerwen © Cees van Keulen