Volledig scherm
Een relaxt sfeertje kenmerkt het Geldropse Muziek op de Bleek. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Swingen en ontmoeten bij muziekfestijn Op de Bleek in Geldrop

GELDROP - Muziek op de Bleek in Geldrop beleefde dit jaar weer een succesvolle editie. Lekkere muziek, lekker weer en veel sfeer.

,,Een superleuk evenement, waar mensen elkaar bij muziek kunnen ontmoeten." Zo omschrijft Anneke Tittuilaer het Geldropse evenement Muziek op de Bleek. ,,Wij woonden eerst in Eindhoven. Daar hebben ze ook evenementen, maar in Geldrop zijn die evenementen meer voor gewone mensen. De muziek hier brengt de mensen naar buiten en haalt ze van de stoel af. Rock-'n-roll en soul is echt mijn ding. Lekkere gouwe ouwe. Je ziet de mensen hier genieten."

Tittuilaer was een van de naar schatting ruim tweehonderd mensen die zondagmiddag naar het plein de Bleek kwamen om gratis te luisteren naar soulmuziek van de zeskoppige band The Flaming Ambuccas. Een deel van de bezoekers had op verzoek van de organisatie zelf een stoel meegebracht. Zij kregen dan ook de beloofde gratis consumptie. Ook Ria Wolters die in november vanuit Hoogeveen naar Geldrop verhuisde, is enthousiast. Ze staat te swingen aan een van de statafels. ,,Een heerlijke sfeer. En dat in dit mooie weer."

Zangeres Willeke de Kruif van The Flaming Ambuccas maakt sfeer tijdens het optreden. Bij het nummer Think kwam ze van het podium en liep ze zingend en swingend tussen de rijen publiek. ,,Het is hartstikke leuk hier. Goed vol en het publiek doet goed mee", zo laat ze naderhand weten. ,,Maar dat mag natuurlijk altijd meer. We moeten er samen een feestje van maken."

Schaduw

Een deel van de vaste bezoekers van Muziek op de Bleek heeft zich bij aanvang van het concert opzij van het podium geposteerd. Daar zitten ze tegen de gevel en in de schaduw van creativiteitscentrum De Wiele. Bij een van de eerdere edities van 'Op de Bleek' was het namelijk erg heet in de volle zon op het plein rondom de oude fabrieksschoorsteen.

Loekie Ruissen die Muziek op de Bleek organiseert, is een tevreden mens. ,,Het was een leuke middag. De vorige keer moesten we naar binnen, vanwege het slechte weer. Dit jaar was het weer een fijne muziekmiddag. En ik ben tevreden over de opkomst. Wel zou er nog wat meer aankleding kunnen komen op het plein, zoals de potten met bloemen die in het centrum hangen."