Sporthal De Hongerman in Nuenen
Volledig scherm
Sporthal De Hongerman in Nuenen © FotoMeulenhof

Tijdelijke sporthal weer in beeld in Nuenen

NUENEN - Een tijdelijke sporthal in Nuenen is terug als serieuze optie omdat er onvoldoende ruimte is om nieuwbouw neer te zetten achter of naast de huidige Hongerman. 

Aan omwonenden is dinsdagavond een variant gepresenteerd waarbij de nieuwbouw nagenoeg op de plek van de huidige sporthal komt. Als het gemeentebestuur later dit jaar voor die optie kiest, kunnen de sporters tijdens het werk niet terecht in de oude sporthal en komt er een tijdelijke oplossing. 

De gemeenteraad heeft in april voorkeur uitgesproken voor nieuwbouw achter of naast de huidige sporthal om geld voor een tijdelijke hal te besparen. 

Draagvlak

Een maand geleden is aan omwonenden een variant gepresenteerd waarbij de sporters de huidige zaal kunnen blijven gebruiken en nieuwbouw achter het bestaande gebouw komt. Maar op basis van het overleg met het actieplatform Nuenen-Zuid en de bijeenkomst met buurtbewoners komt de gemeente tot de conclusie dat er niet genoeg steun is voor deze variant. De nieuwbouw komt te dicht bij de huizen aan Het Puyven en tast bovendien het groen aan, aldus de bewoners. ,,Er is beperkt draagvlak voor die variant’’, aldus projectleider Menno Moens van de de gemeente Nuenen. 

De gemeenteraad struikelde eerder over de kosten van een tijdelijke sporthal. In schattingen zijn bedragen genoemd die oplopen van 300.000 tot 600.000 euro. 

Ballonhal

In de gepresenteerde variant kunnen de huidige kantine en kleedkamers tijdens de verbouwing gebruikt blijven worden, waardoor de kosten voor een tijdelijke voorziening worden beperkt. De tijdelijke hal is een half jaar tot een jaar nodig, verwacht de gemeente.  

Of het gaat om een ballonhal die eerder is genoemd, is nog niet bekend.