Bij de presentatie van het boek "Huys van Boxtel en zijn buren" werd Ton Wetzer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Volledig scherm
Bij de presentatie van het boek "Huys van Boxtel en zijn buren" werd Ton Wetzer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. © Roel van der Aa

Ton Wetzer uit Geldrop benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

DEN BOSCH - Ton Wetzer uit Geldrop is zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jack Mikkers heeft de decorandus het betreffende versiersel opgespeld. De uitreiking vond plaats tijdens de boekpresentatie ‘Het Huys van Boxtel en zijn buren’  in de Mariënburg.

Wetzer (68) heeft in het verleden gewerkt als programmeur bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Van 2005 tot 2015 gaf hij leiding aan 150 vrijwilligers bij het BHIC. Sinds 2015 is hij ook vrijwilliger bij de gemeentelijke afdeling Erfgoed. En vanaf 2003 is Wetzer al bezig met de ‘Bossche Encyclopedie’.  De gerealiseerde website geeft gebruikers de gelegenheid informatie te zoeken over straten, panden, gebouwen en monumenten van de gemeente.

Wetzer kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’, aldus de gemeente Den Bosch.