De Pronkzitting in Nuenen.
Volledig scherm
De Pronkzitting in Nuenen. © Alexander van der Dussen

Topamusement in Nuenense Nachtklup

NUENEN - De Pronkzitting werd 11 jaar door Prinses Femme gepresenteerd en daarom was ‘Let’s Pronk’ het carnavalsmotto van dit jaar. Zaterdag nam ze zelf plaats in de pronkbank in een uitverkochte ResiTENTie die trilde van hooggespannen verwachtingen. En die kwamen allemaal uit. Wat een topavond.

Het was eerst de beurt aan de tonpraters. Men was amper uitgelachen of de volgende ijzersterke buut kwam alweer voorbij. ‘Janus den Dekker’ (Freddy van den Elzen) was grotesk. Niet alleen vanwege zijn grappen, precies op het randje, ook zijn mimiek was hilarisch.

Compleet plaatje

Na de buuts was het tijd voor plaatselijk talent. De Klippeleaters bestaan dit jaar veertig jaar en dat vieren ze tijdens carnaval met een lange receptie. De tent kreeg een amuse voorgeschoteld. En wat voor één. Een non-stop swingend muziekfeest van bekende Klippeleater-kwaliteit met als extra dansende dochters. De Oud-Prinsen veranderden daarna de tent in een zwoele nachtklup.

Het plaatje was compleet (een stijlvol tot in de details geperfectioneerd decor). En de act was compleet. Van de barmannen en obers, de klupbezoekers in witte overhemden, met bretels en hoed, de louche gangsterbaas met zijn dikke sigaar en wulpse mooie vrouwen, alles klopte. Tapdansers in strak zwart pak, Tommy (goochelaar) Cooper tussendoortjes, twee prachtige sensuele paaldanseressen, een geweldige Frank Sinatra (live!!) en zijn broer tot uiteindelijk, met loeiende sirene, een politie-inval en een YMCA optreden met bijval van het voltallige publiek werden eveneens voorgeschoteld. Agent, bouwvakker, cowboy, matroos, motorrijder en indiaan, ze waren er allemaal. Het was een geweldige spektakel.

Het Van Binsbergen Trio (met Nuenense inbreng) feestte daar vrolijk verder. Hun muzikale act droeg de Pronkzitting waardig naar het eind. En het dak ging er nog een keer af.