Volledig scherm
De sfeer zit er goed in tijdens het tweedaagse muziekfestival Pitpop. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Twee festivals, drie dagen feest in Mierlo

MIERLO - Een weekendje Pitpop en BarberQ op het Molenplein in Mierlo: muziekliefhebbers en feestgangers konden hun hart ophalen. Al was er ook een smetje op het feest; een opstootje tussen twintig jongeren.

Na de soundcheck stappen Bregje (9), Jelena (10) en Bo (9) vrijdagavond een tikkie nerveus het podium op. Zij en ruim 300 andere kinderen van Mierlose basisscholen mogen de aftrap verzorgen voor drie dagen feest op het Molenplein. Dat feest begon vrijdagavond met de aMEEzing-avond van Pitpop, het tweedaagse muziekfestival dat dit jaar voor de elfde keer plaatsvond. De kinderen en de speciale aMEEzing-band brengen het lied IJskoud van Nielson. ,,Stoer om dat met een echte band te mogen doen", vertellen Bregje, Jelena en Bo enthousiast. Muzikale ambities hebben de meiden ook. ,,We willen later een band beginnen", zegt Bregje. Zij wil drummen. Jelena ook. Bo wil - misschien - gitaar spelen.

Op de vuist

Na de kinderen was het vrijdagavond de beurt aan de 'grote mensen' om mee te zingen met de hits die de vijftienkoppige band ten gehore brengt. De sfeer is prima. Maar rond middernacht gaat het net buiten het Molenplein toch even mis. Er vindt een opstootje plaats; een twintigtal jongeren gaat kort met elkaar op de vuist. De boel wordt gesust en de rust snel hervonden.

Op zaterdag vond Pitpop plaats met voornamelijk aanstormende bands met lokale en regionale bekendheid. Onder andere de (cover)bands als Way Around, Fever, Band van Eigen Bodem en House of Rock betreden het podium.

De organisatie kijkt alles bij elkaar tevreden terug op het festival. ,,We hadden goed weer, er hing een prima sfeer en het Molenplein stond lekker vol."

Het muzikale weekend werd gisteren afgesloten met de vierde editie van het BarberQ festival. Het evenement stond ook dit jaar volledig in het teken van 'beer, food and music'. Op het podium dit jaar onder andere Kissterios, Gedoemaar, Mr. Moto, Jeremy en Band op de Vlucht.

Al vroeg in de middag staat het plein vol. ,,Het is drukker dan vorig jaar, wat vooral met het weer te maken heeft", vertelt Sjoerd Overwater namens de organisatie. ,,Ook hebben we de programmering enigszins aangepast om BarberQ zo laagdrempelig mogelijk te houden. We kozen dit jaar voor stevige rock door goede coverbands."

De vriendengroep van Jo (19) en Kim (33) vermaakt zich prima. ,,Goede muziek, helemaal ons ding. En de kinderen vermaken zich prima op het speelkussen, met het stoepkrijten en bij de poffertjeskraam."