Volledig scherm
NUENEN - Inrichting van een blauwe zone (parkeerschijf) in het Nuenense centrum © Jean Pierre Reijnen

Uitstel blauwe parkeerzone in Nuenen vanwege bezwaren

NUENEN - De invoering van een blauwe zone in het centrum van Nuenen loopt vertraging op als gevolg van enkele bezwaren. Bij de gemeente Nuenen zijn in totaal vier bezwaren ingediend en tot die zijn afgehandeld, kan er voorlopig nog zonder parkeerschijf worden geparkeerd in Nuenen

Van wie de bezwaren zijn, is niet bekend. Hun redenen evenmin. De bezwaren worden behandeld in de bezwarencommissie van de gemeente. Een datum voor de behandeling is er nog niet.

De bezwarencommissie geeft advies aan het college van B en W dat vervolgens een beslissing neemt. Het proces kan in totaal nog weken of zelfs maanden duren.

De gemeente Nuenen had gehoopt dat de blauwe zone eerder ingevoerd had kunnen worden. Op sommige plekken in het centrum van Nuenen zijn parkeervlakken al met blauw gemarkeerd. 

Volgens de gemeente is de blauwe zone nodig omdat er op piekmomenten te weinig parkeerplaatsen zijn voor bewoners en bezoekers. Tijdens winkeltijden moet de parkeerschijf worden gebruikt. De maximumparkeertijd is bepaald op twee uur.