Volledig scherm
PREMIUM
Wim van de Donk toen hij het burgerinitiatief in ontvangst nam waarmee het actiecomité Nuenen Zelfstandig een stemming over de herindeling met Eindhoven wilde afdwingen. © copyright Marc Bolsius

Van de Donk: ‘Het gaat beter in gemeenteraad Nuenen’

NUENEN - De verhoudingen in de Nuenense politiek zijn een stuk beter dan drie jaar geleden. Dat concludeerde commissaris van de Koning Wim van de Donk woensdagochtend bij een werkbezoek aan de gemeente.

Van de Donk was woensdag te gast bij Smeulders Interieurgroep en in het vernieuwde Nuenens College. De commissaris trekt van tijd tot tijd een dagdeel uit voor een regulier bezoek aan alle Brabantse gemeenten. Hij praat dan uitgebreid bij met burgemeester, wethouders en raadsleden. Dergelijke werkbezoeken worden maanden van tevoren al ingepland. Dat Van de Donk amper een week na het stopzetten van de herindeling met Eindhoven op bezoek kwam, was dus in wezen puur toeval. ,,Mijn stafmedewerkers zeiden nog: zou je dat nou wel doen op dit moment?", openbaarde Van de Donk. Zelf zag hij geen enkele reden tot uitstel. ,,Ik kom hier als commissaris in een onafhankelijke rol. Los van de politieke situatie.”