Volledig scherm
De gedenksteen die nog geen tien uur in een plantsoen aan de Santheuvel-Oost in Mierlo heeft gelegen. © ED

Verbijstering na diefstal gedenksteen verongelukte Mierlonaar: ’We krijgen niet eens de kans om het af te sluiten’

MIERLO - Wim Promper uit Mierlo kan er gewoon niet over uit. Op de dag dat het monumentje ter nagedachtenis aan zijn vorig jaar verongelukte zoon Jeroen werd geplaatst, hebben onbekenden de gedenksteen meteen gestolen. ,,Het cement heeft niet eens de kans gehad om te drogen.”

De steen met daarop de naam en het silhouet van Jeroen Promper werd donderdag geplaatst in een plantsoen aan de Santheuvel-Oost, vlakbij de plek waar de toen 33-jarige Mierlonaar op 1 december vorig jaar op noodlottige wijze om het leven kwam. Op zijn fiets werd hij bij de kruising met de Vesperstraat en Meester Van Busselstraat gegrepen door een auto.

Quote

We krijgen gewoon niet eens de kans om het af te sluiten.

Wim Promper

Een verschrikkelijk drama, noemt Wim Promper het. Omdat het ongeval zaterdag precies een jaar geleden plaatsvond, wilde de familie die avond even bij de nieuwe gedenksteen samenkomen. ,,Het was echt een prachtige steen.“ Het  bermmonumentje werd donderdagmiddag met toestemming van de gemeente geplaatst door het bedrijf dat de gedenksteen ook gemaakt heeft. 

Verdwenen

,,Een kennis van ons had het ’s middags al gezien“, vertelt een geëmotioneerde Wim Promper. Maar toen diezelfde kennis donderdagavond met zijn hond nogmaals langs het monumentje liep, was het verdwenen. ,,Hij heeft ons meteen gebeld, we wisten niet wat we hoorden. Wie doet nu zoiets?” 

De Santheuvel wordt op dit moment opgeknapt en veiliger gemaakt. Ter hoogte van het monumentje is de weg nog afgesloten voor doorgaand verkeer, maar al wel begaanbaar voor omwonenden. Wim Promper gaat vrijdag  aangifte doen. ,,De hele afwikkeling is ook een rechtszaak, dat loopt allemaal nog. We krijgen gewoon niet eens de kans om het af te sluiten.”