Impressie van Het Klooster in Nuenen na de verbouwing.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van Het Klooster in Nuenen na de verbouwing. © Gemeente Nuenen

Verbouwing van Het Klooster in Nuenen onzeker, nog steeds geen aannemer gevonden

NUENEN - Het wordt steeds onzekerder of, wanneer en hoe het Klooster in Nuenen verbouwd gaat worden. Geen enkele aannemer wil de klus voor 12 miljoen euro op zich nemen. De gemeente zal geld bij moeten leggen of het plan moeten aanpassen.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Nieuw gebouw voor de Eindhovense GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

  Nieuw gebouw voor de Eindhoven­se GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

  EINDHOVEN - Een nieuw gebouw voor de Geneeskundige- en Gezondheidsdienst (GG en GD) in Eindhoven. In 1959 hakt toenmalig wethouder Van Lieshout een boom om om plaats te maken voor de nieuwbouw. Op de achtergrond kijkt burgemeester Van Rooy toe. Wie was er bij destijds, heeft bij de GG en GD gewerkt of was er patiënt? Het ED komt graag met u in contact. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Na de vakantie keert deze rubriek begin september weer terug.