Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij Carla Geurts nadat ze zilver heeft gewonnen op de 800 meter vrije slag in 1997. © ANP

Vergeten Sporter Carla Geurts uit Nuenen: ‘Overal op voorbereid, behalve op Pieters goud’

ZomerserieNUENEN - Voormalig topzwemster Carla Geurts (48) uit Nuenen nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. Inmiddels woont ze al jaren in Canada.

Overal was Carla Geurts op voorbereid toen ze in 2000 deelnam aan de Olympische Spelen van Sydney. Fysiek was ze topfit en ook had ze veel mentale trainingen achter de rug. De zwemster had zich voorgenomen om de pers direct van repliek te dienen als die weer eens begon over haar leeftijd. Geurts was tijdens de Olympische Spelen in Sydney ‘al’ 29 jaar. ,,Ik vond het heel vervelend dat de journalisten telkens over mijn leeftijd begonnen en vroegen of ik na de Spelen zou stoppen”, vertelt Geurts in het huis van haar ouders in Nuenen. Samen met haar twee dochters (12 en 10) is ze een paar weken over uit Canada.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.