Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Vergunning voor Geldrops-Turks gemeenschapshuis duurt nog wel even

GELDROP - Het duurt nog wel even voordat de activiteiten in het gebouw van de Geldrops-Turkse gemeenschap met een vergunning  formeel gelegaliseerd zijn. Dat zegt de gemeente Geldrop-Mierlo. Onder meer over het parkeren moeten nog afspraken gemaakt worden. 

Onlangs haalde het bestuur van TMSG (Turkse Multiculturele Stichting Geldrop)  op advies van B en W van Geldrop-Mierlo de bouw van een dienstwoning voor de imam uit de vergunning-aanvraag. De verwachting van B en W was dat de hele aanvraag dan afgewezen zou worden. En dan zou er nog steeds geen einde komen aan een moeizaam proces van jaren. 

Politiek gebakkelei

De zoektocht van de Turkse gemeenschap naar een geschikte plek voor een gemeenschapshuis in Geldrop liep jaren vertraging op, onder meer door politiek gebakkelei. Dat TMSG zelf een gebouw aan de Bleekvelden in Braakhuizen-Zuid kocht en er ook maar vast gebruik van ging maken, gebeurde met goedvinden van de gemeente. 

Afspraken over parkeren

In het gebouw worden volgens de gemeente cursussen en bijlessen gegeven en er is ruimte voor gebed. Het was de wens van de Turkse gemeenschap om op het gebouw een woning te bouwen voor de imam.  Maar die wens is in ieder geval voor nu van de baan.  ,,En dat betekent dat we inhoudelijk weer verder kunnen met de aanvraag", zo reageert een woordvoerder van de gemeente. ,,Over bepaalde zaken moeten nog wel afspraken worden gemaakt met TMSG, zoals over het parkeren. Het duurt dus nog even voordat er een besluit op de aangepaste aanvraag kan worden genomen". 

Het is nog niet duidelijk of het TMSG-bestuur in de toekomst alsnog een vergunning zal aanvragen voor de bouw van een woning voor de imam op een andere plek.