Volledig scherm
Dries Kuperus © GroenLinks Nuenen

Vervanger voor herstellende GL-fractievoorzitter Nuenen

NUENEN - GroenLinks in Nuenen voegt Dries Kuperus tijdelijk toe aan de gemeenteraadsfractie als vervanger van fractievoorzitter Nico Pijnacker Hordijk. De 72-jarige Kuperus wordt op 4 juli geïnstalleerd. 

Pijnacker Hordijk is voor langere periode uitgeschakeld als gevolg van een hartstilstand in april. Hij lag dagenlang in coma en werkt nog aan zijn herstel. 

Het is nog steeds niet duidelijk of en wanneer hij terugkeert in de gemeenteraad, laat partijgenoot en wethouder Joep Pernot weten.  

Dries Kuperus was nummer zeven op de kandidatenlijst van GroenLinks bij de verkiezingen vorig jaar. Hij was al burgercommissielid voor de coalitiepartij. 

Pijnacker Hordijk leidde de tweemansfractie van GroenLinks in de Nuenense gemeenteraad sinds het overlijden van fractievoorzitter Boudewijn Wilmar in februari. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.