Volledig scherm
PREMIUM
Zorgverzekeraars bemiddelen en zoeken mee naar oplossingen. © Thinkstock

Verzekeraar wil helpen bij zoeken hulp ouderen

EINDHOVEN/NUENEN - Huisartsen die veel tijd kwijt zijn met zoeken naar een plaats in een verpleeghuis of regelen van thuiszorg voor oudere  patiënten, kunnen een beroep doen zorgverzekeraars voor bemiddeling. Dat zeggen de zorgverzekeraars CZ en VGZ in reactie op een klacht van Nuenense huisartsen.

,,Wij hebben mensen in huis beschikbaar die hiervoor hebben doorgeleerd", zegt een woordvoerster van CZ. Ook familieleden en andere betrokkenen kunnen direct contact opnemen met de bemiddelingsteams. ,,Onze oproep is: bel je zorgverzekeraar!” Ook verzekeraar VGZ heeft deskundigen in huis die meezoeken naar oplossingen. ,,Wij kijken regionaal wat nodig is en hoe we dat het beste kunnen ondersteunen", zegt de VGZ-woordvoerster.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.