Het gebouw aan de Geldropse Heuvel dat zondag een deel van zijn dakbedekking verloor.
Volledig scherm
Het gebouw aan de Geldropse Heuvel dat zondag een deel van zijn dakbedekking verloor. © Wil van der Velden

Verzekering dekt kosten van stormschade dak Heuvelpand

GELDROP - Bewoners en huurders van het gebouw aan de Heuvel, waarvan zondag een deel van het dak op straat terecht kwam, lijken niet in financiële problemen te komen. De beheerder van het gebouw gaat er vanuit dat de schade door de verzekering gedekt wordt. 

Zondagavond waaide de dakbedekking weg. Brandweer en Salvage namen meteen noodmaatregelen, om verdere schade te voorkomen. Het lijkt er op dat dat gelukt is. Hoewel de groenteboer nog niet zeker weet of er geen waterschade in zijn winkel op de begane grond is. 

 De ouders van de jongeman die sinds kort één van de appartementen in het gebouw bezit, zijn deze maandag naar zijn flat gekomen om poolshoogte te komen nemen. Zij maken zich zorgen want ze hebben wel water langs de muur zien lopen. Bij een buurvrouw loopt het water door de afzuigkap naar beneden. 

Een blik op het balkon toont de verzameling van stukken dakbedekking  die de brandweer zondag van het dak van het dak verwijderde en naar beden gooide.  

De organisatie Zomer heeft het beheer van het gebouw voor de Vereniging Van Eigenaren.  ,,De verzekering heeft de melding over de schade opgepakt. Ik denk dat ook de gevolgschade in de verzekering is”, zo deelt Menno de Laat van Zomer mee. Hij zei maandag nog geen idee te hebben over de hoogte van de stormschade aan het dak.