Door verdroging lopen de buitenplaatsen zoals die van Victoria Smits van Oyen gevaar. Planten hebben het steeds moeilijker.
Volledig scherm
PREMIUM
Door verdroging lopen de buitenplaatsen zoals die van Victoria Smits van Oyen gevaar. Planten hebben het steeds moeilijker. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Victoria kan sproeien wat ze wil, maar natuur op buitenplaats Soeterbeek gaat kopje onder door droogte

EINDHOVEN – Bomen die verdrogen terwijl ze langs een riviertje staan, planten die doodgaan aan de voet van een vijver. De natuur op de vele historische buitenplaatsen steunt en kreunt onder de aanhoudende droogte. Want ook al viel er de laatste maanden heel veel regen, voor de lanen en perken is al dat water na drie verschroeiende zomers een druppel op een gloeiende plaat. Om de zaak te redden moet ons waterbeheer op de schop.

  1. Ook vandaag gezocht naar Tanja Groen: hoe de politie in de zoektocht uitkwam bij een vennetje op de Strabrechtse Heide
    PREMIUM
    VIDEO

    Ook vandaag gezocht naar Tanja Groen: hoe de politie in de zoektocht uitkwam bij een vennetje op de Strabrecht­se Heide

    HEEZE - Bijna dertig jaar na de verdwijning van studente Tanja Groen in Maastricht leidde het spoor naar natuurgebied de Strabrechtse Heide. Vlakbij een vennetje in Heeze zoekt de politie deze week naar haar lichaam. Over nieuwe verklaringen uit een oud onderzoek en de link met de veroordeeld moordenaar Wim S.: „Hij vertelde me dat hij met haar lichaam van pol naar pol was gesprongen.”