Schets voor bouwplan aa de Wederikdreef in Nuenen
Volledig scherm
Schets voor bouwplan aa de Wederikdreef in Nuenen © VFO Architects

Voldoende steun voor bouwplan Wederikdreef Nuenen

NUENEN - Woningstichting Helpt Elkander heeft de zegen van een groot deel van de buurtbewoners om een plan voor 19 huurappartementen en 23 zorgwoningen aan de Wederikdreef in Nuenen uit te werken. Alleen bij bewoners van de Sleedoornlaan bestaan nog zorgen over de eerste schetsen.   

Omwonenden kregen eerder deze maand de kans om te stemmen over drie modellen en maandagavond werd de voorkeursvariant van architect Chris Franken gepresenteerd. Op de oude schoollocatie in Nuenen-Zuid komt aan de zijde van de Vallestap een appartementencomplex met op drie lagen in totaal negentien driekamerappartementen in de goedkoopste sociale huurklasse. 

Kans

Haaks op het gebouw aan de zijde van de Sleedoornlaan voorziet de architect een complex met twee bouwlagen en in totaal 23 woningen voor verstandelijk gehandicapten die daar zelfstandig kunnen wonen. Zes huizen op de begane grond krijgen de voordeur aan de Sleedoornlaan. Bewoners op de eerste etage leven meer in een groep met bijvoorbeeld een gezamenlijke woonkamer. 

Het complex wordt bereikbaar via een parkeerterrein met maximaal veertig plekken met een toegang aan de Wederikdreef. 

De prille schets kan rekenen op de steun van het Team Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Nuenen. Ook van omwonenden kreeg Helpt Elkander maandagavond de kans om het plan uit te werken. 

Privacy

Zorgen bestaan er alleen nog bij bewoners van de Sleedoornlaan. Zij vrezen voor hun privacy als op korte afstand zorgwoningen worden gebouwd. Bovendien vinden ze dat er veel te veel huizen op beperkte ruimte worden gepropt. Ze benadrukken dat ze niet tegen de bouw van sociale huurwoningen zijn. 

Bewoner Thijs van der Heijden meent dat hij voor voldongen feiten is geplaatst en dat de inspraak een wassen neus is, vertelde hij na afloop van de bijeenkomst in de Jo van Dijkhof. 

Betaalbaar

Projectleider Bahman Laké benadrukt dat in de huidige schets in totaal al zes huurwoningen minder komen dan gepland. De kritische grens om het project voor Helpt Elkander betaalbaar te houden is volgens hem genaderd. 

In november staat een nieuwe bijeenkomst met omwonenden gepland. Als alles meezit begint de bouw eind volgend jaar.