Volledig scherm
Jan Bakker in speeltuin De Viking. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Voortaan ook ouderen in de Geldropse speeltuin

GELDROP - Speeltuin de Viking opent vanaf maandag 2 september iedere 14 dagen de poorten voor ouderen. Van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen mensen vanaf 50 jaar elkaar ontmoeten, een wandelingetje maken door de parkachtige speeltuin of een andere activiteit doen. Het entree is gratis en de koffie en thee ook.

,,We willen de speeltuin effectiever gaan gebruiken”, legt Jan Bakker, voorzitter van de stichting speeltuin De Viking uit. ,,Nu is de speeltuin alleen open als de kinderen vrij zijn en dat is zonde.” Behalve een speeltuin is De Viking ook een park met veel banken en een terras waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. ,,Ouderen hebben soms een saai weekend gehad omdat de kinderen niet op bezoek kwamen of ze hebben het juist heel druk gehad met kleinkinderen en willen wat anders doen dan de dagelijkse dingen.”

Even een bakkie doen in de Viking is dan een mooie afwisseling. ,,Vijftigplussers zijn op maandagochtend 2 september om 10.00 uur welkom”, zegt Wies Bakker, een van de vrijwilligers. ,,Maar we verwachten ook mensen die ver in de 80 zijn. De paden zijn geschikt om met een rollator overheen te wandelen.” Ouderen kunnen elkaar ontmoeten en samen dingen doen. ,,Dat kan van alles zijn, van kaarten tot knutselen en van het groen van de speeltuin onderhouden tot een balspel”, vindt Bakker.

Vrijwilligers

Het is niet het hoofddoel, maar stiekem hoopt de stichting er een paar vrijwilligers aan over te houden die helpen. ,,Er zijn nu tien vrijwilligers en die hebben het vooral in het seizoen druk”, zegt Wies Bakker.

De speeltuin gaat eind oktober dicht. Volgend seizoen hoopt de stichting meer ingericht te zijn op oudere bezoekers. ,,We zijn met de gemeente in gesprek.” Er zou bijvoorbeeld een jeu-de-boulesbaan aangelegd kunnen worden.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.