Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw slachtoffer geworden van antihomo-geweld tijdens carnaval in Mierlo

MIERLO - Een lesbische 48-jarige vrouw uit Mierlo blijkt op carnavalsdinsdag mishandeld te zijn. Het zou volgens haar gaan om anti-homogeweld. Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling en belediging. 

De vrouw is nog altijd zwaar ontdaan door de gebeurtenissen. De linkerzijde van haar lichaam is gekneusd door de mishandeling en ze kan haar linkerbeen niet zelfstandig optillen. De mentale schade is groot. Afgelopen week was ze nog niet in staat om weer te werken. Uit angst voor represailles en strafvermindering voor de dader door te veel media-aandacht wil ze haar identiteit niet prijsgeven of het verhaal toelichten. Wel bevestigt ze de feiten uit de aangifte die in het bezit is van het ED. 

Achtervolgd

De mishandeling vond volgens haar verklaring bij de Geldropse politie plaats na haar vertrek ‘s nachts van sport- en eetcafé De Weyer in Mierlo, de feestlocatie van CV De Spruwenjagers. Dat was rond half drie 's nachts. Er was wat tumult voor de ingang, maar het slachtoffer liep in het gezelschap van haar echtgenote en vrienden richting de parkeerplaats. 

Daar bleek dat ze achtervolgd waren door de mannen. Een van hen begon te schelden, waarbij het woord ‘kankerhomo’ viel. De vrouw riep naar de mannen dat ze naar huis moesten gaan. Een van hen kwam naar haar toe en gaf haar met gebalde vuist een harde klap onder tegen haar kin. De vrouw viel tegen de grond. Ze stond even later op en riep: ‘Hoe durf jij een vrouw te slaan, wat voor lafbek ben jij dan?’ De man zou daarna hebben geroepen: ‘Jij bent geen vrouw, jij bent een kankerpot'. 

Meerdere getuigen

Het slachtoffer leidde uit de woordenwisseling en de agressieve houding van de dader af dat de mishandeling te maken heeft met haar seksuele geaardheid. Er waren meerdere getuigen aanwezig op de parkeerplaats aan de Heer van Scherpenzeelweg. De politie bevestigt dat de aangifte donderdag is gedaan. ,,We gaan die nu onderzoeken”, laat een woordvoerder weten. 

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.