Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Waar zijn de mantelzorgers in Geldrop-Mierlo?

GELDROP-MIERLO - Mantelzorgers moeten gekoesterd worden. Niet alleen omdat ze belangrijk zijn voor de mensen voor wie ze zorgen, maar ook omdat ze de samenleving zorggeld besparen. De gemeente Geldrop-Mierlo gaat op zoek naar mantelzorgers om ze ondersteuning te bieden. 

Natuurlijk is iedereen overtuigd van het belang van mantelzorgers. Zonder hen zouden heel veel mensen minder aandacht, liefde en zorg krijgen en zich ongelukkiger voelen. Zonder hen ook zouden de zorgkosten enorm stijgen, zelfs onbetaalbaar worden. ,,Het welzijn van de inwoners is het belangrijkst", zegt zorgwethouder Peter Looijmans van Geldrop-Mierlo. Maar er is dus ook zeker een maatschappelijk doel mee gediend om er voor te zorgen dat mantelzorgers niet overbelast raken. 

Voorzieningen

Net als in andere gemeenten heeft Geldrop-Mierlo allerlei voorzieningen getroffen waar mantelzorgers iets aan kunnen hebben. Nu is het nog zaak om te bewerkstelligen dat alle mantelzorgers zicht hebben op alle mogelijkheden en daaruit hun keuze kunnen maken.  Daarom gaat de gemeente nog harder op zoek naar mensen die hun naasten zorg bieden. 

Ondersteuning

Een gemeentewoordvoerder legt uit dat in de nieuwe benadering van mantelzorgers vanaf nu onderscheid in leeftijdscategorieën gemaakt wordt. Omdat een dochter of zoon die voor zijn aan alcohol verslaafde moeder zorgt, behoefte heeft aan andere ondersteuning dan een bejaarde vrouw die haar partner met dementie verzorgt. Ook zullen mantelzorgers van een jongere generatie over het algemeen bijvoorbeeld makkelijker bereikbaar zijn via social media. 

Winkeliersbon

Het communicatieplan van de gemeente beschrijft alle mogelijke manieren waarop mantelzorgers gevonden kunnen worden en hoe ze aan informatie kunnen komen. Zo'n overzicht is vooral van belang voor de mensen in het gemeentehuis op de afdeling Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD). 

Inwoners van Geldrop-Mierlo die mantelzorger zijn en/of meer willen weten over de ondersteuningsmogelijkheden hoeven alleen maar het nummer of mailadres van dat CMD te weten:  040 2893893,  mantelzorg@geldrop-mierlo.nl. In ieder geval is er voor iedere mantelzorger die zich aanmeldt een welkomstpakket boordevol nuttige informatie en ieder jaar in november krijgen ze dan een winkeliersbon van 50 euro, te besteden bij de lokale middenstand. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.