Volledig scherm
PREMIUM
Oskar van de Sluis van het Geldrops MuziekCorps speelt op zijn trompet het Nederlands volkslied. Links naast hem Audrey Smits die het volkslied van het Verenigd Koninkrijk zong. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Weer even het gevoel van de bevrijding in Mierlo

BEVRIJDING 75 JAARMIERLO/HELMOND - De herdenking op de Britse oorlogsbegraafplaats in Mierlo werd dinsdagmorgen drukbezocht. De vorige week aangebrachte bekladdingen waren net op tijd verwijderd, zodat de ceremonie zonder kunstgrepen door kon gaan. 

,,Het maakte veel indruk op mij toen ik net die trucks aan zag komen rijden. Ik kreeg weer dat gevoel van de bevrijding.” Ad Hermens uit Geldrop vertelde dinsdag het verhaal ‘Mijn Bevrijding’ tijdens de herdenkingsceremonie rond 75 jaar bevrijding op het oorlogskerkhof in Mierlo.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.