Peter Looijmans.
Volledig scherm
Peter Looijmans. © Facebook

Weer sportgala Geldrop-Mierlo in Hofdael

GELDROP-MIERLO - Alle inwoners van Geldrop-Mierlo mogen per mail in maart en april stemmen op de sporter die zij een prijs van het Sportgala 2019-2020 willen geven. Op 19 juni is dat evenement in Hofdael.

Het gala is een geheel nieuwe uitgave van de bijeenkomst die voor het laatst in 2010 is gehouden. De Sportraad stuurde bij het gemeentebestuur aan op de organisatie een nieuw sportgala. ,,Bij de vorige edities van het gala kwamen vaak dezelfde verenigingen. Het gala is heel belangrijk. Ik ben superblij dat het er weer komt. Het is een enorme stimulans, vooral voor de jeugdige sporters. We zijn ook enthousiast om het vorm te geven", stelt de voorzitter van de Sportraad, Hans Vermeulen.

De Sportraad werkt samen met de buurtsportcoaches van Leef, de organisatie die in opdracht van de gemeente sportactiviteiten ontwikkelt en begeleidt. Wethouder Peter Looijmans wijst er op dat het opstarten van een nieuw gala ook voortkomt uit de sportvisie van de gemeente. Het gemeentebestuur stelde 7125 euro beschikbaar voor het gala.

Voor alle jeugdigen die afgelopen jaar kampioen werden in een door de bond georganiseerde wedstrijd is er op het gala een huldiging. Voorts zijn er prijzen voor vier categorieën: talent tot en met 18 jaar, sportprestatie van het jaar, coach van het jaar en de sportwaarderingsprijs. Die laatste noemt de organisatie de hoofdprijs van het gala.

Voor die prijs moeten de clubs leden nomineren die ze in het zonnetje willen zetten. Dat moeten betrokkenen van de club zijn die zich op bijzondere wijze hebben ingezet of die een bijzondere betekenis voor de sport hebben of hadden.

Verenigingen kunnen voor elke categorie twee leden aanmelden. Een vakjury kiest uit de aanmeldingen drie sporters per categorie. De genomineerden staan op 16 maart op de lijst die komt op de websites van Leef en de gemeente. Tot 12 april kunnen de inwoners van de gemeente dan stemmen.

De combinatie van de stemming van de inwoners en de stemming van een vakjury moet een top drie notering opleveren van genomineerden. De genomineerden krijgen een uitnodiging voor het podium bij het Sportgala. Daar worden de winnaars bekendgemaakt.