Volledig scherm
Voorbereiding van bouwactiviteiten op het terrein in Geldrop. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Werkzaamheden Kasteeltuinenwijk in Geldrop begonnen

GELDROP - De bouw van 46 gasloze woningen in de Kasteeltuinenwijk in Geldrop is begonnen.

De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe Kasteeltuinenwijk zijn vorige week gestart. Na jaren van plannen en bouwplannen aanpassen, ligt er nu een bouwweg in het uitloopgebied van de Dommel. BLM Wegenbouw uit Helmond heeft die vorige week uitgegraven tussen de Helze en de Mierloseweg en tevens van grind voorzien.

De bouwweg volgt de route die het toekomstige fietspad krijgt, een kronkel door het grasveld langs de Dommel. De weg die de Kasteeltuinenwijk en de Talingstraat moet gaan verbinden is ook uitgegraven en wordt door BLM Wegenbouw van een wegdek voorzien als de bouwwerkzaamheden achter de rug zijn.

Volgende week wordt de bouwplaats afgesloten met hoge hekken. ,,Het is gevaarlijk als er mensen rondlopen op een bouwplaats”, zegt Martijn Vogels van BLM. ,,Tot de bouwvakvakantie zijn we hier bezig om het riool uit te graven en de sleuven voor de kabels.”

Daarna worden elektriciteitskabels en internetkabels aangelegd. De elektriciteitskast is al aangepast. De nieuwe Kasteeltuinenwijk met 46 woningen krijgt geen gasleiding. De huizen worden voorzien van zonnepanelen en warmtepompen.

Overlast

Het bouwen van de nieuwe wijk gaat niet helemaal zonder overlast. De bewoners van de appartementen aan de Dommel hebben last van stof dat opwaait van de bouwweg. Na een klacht bij de gemeente is er gesproeid. De bewoners zijn bang dat het van de zomer nog erger wordt en dat ze vaak de ramen moeten wassen. Het lawaai van de generator die de bouwkeet van elektriciteit voorziet, vinden ze hinderlijk. ,,We willen toch een beetje warm zitten en koffie zetten”, zegt Vogels. ,,Zodra de kabels zijn aangelegd, is het lawaai voorbij.”