Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Wikipedia

Winkelcentrum de Coevering in Geldrop kan supermarkt krijgen

GELDROP - Als de Lidl volgend jaar vertrekt uit winkelcentrum de Coevering kan er gewoon weer een supermarkt in het pand komen. Zelfs als daardoor het aantal supers in Geldrop stijgt naar 8 in plaats van de gewenste 7.

Als er zich weer een gegadigde meldt voor het vestigen van een supermarkt in winkelcentrum de Coevering, stelt de gemeente Geldrop-Mierlo zich positief op. Dat heeft de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo besloten, naar aanleiding van een motie ingediend door D66, CDA, VVD, DGG en Groen Links.

De Lidl verhuist in 2020 naar de Wielewaal en daarmee komt het pand in de Coevering leeg te staan. De partijen vinden dat winkelcentrum de Coevering leefbaar moet blijven en leegstand draagt daar niet aan bij. Bovendien is gebleken dat twee supermarkten in een winkelcentrum elkaar versterken en het aantrekkelijk maken.

Ongerust

Om de vastgestelde norm van maximaal 7 supermarkten te handhaven zou winkelcentrum De Coevering moeten afwachten of een van de andere, bestaande supermarkten in Geldrop wil verhuizen om weer een tweede supermarkt te kunnen krijgen. Dat zou jaren kunnen duren. Wethouder Marc Jeucken wilde het besluit om eventueel een extra supermarkt in winkelcentrum Coevering mogelijk te maken vooruitschuiven.

Hij maakt zich ongerust over de overlevingskans van de twee supers in het centrum van het dorp. Om het centrum van Geldrop levendig te houden zijn die noodzakelijk en als er een achtste supermarkt in de Coevering bijkomt, zou de leegstand zich kunnen verplaatsen. Door het aannemen van de motie heeft winkelcentrum de Coevering nu meteen recht op een tweede super, eventuele achtste super, ondanks de overdenkingen van wethouder Jeucken.