Volledig scherm
Winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen. © Ton van de Meulenhof

Winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen op de schop door komst Lidl

NUENEN - Om ruimte te maken voor supermarktketen Lidl gaat winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen rigoureus op de schop. 

Veel kleine winkeliers krijgen een andere plek evenals een van de twee passages. Bovendien krijgt de gevel van het winkelcentrum aan de zijde van de nieuwe supermarkt een opfrisbeurt en een opener en vriendelijker karakter. 

Eigenaar Ban Bouw heeft dat aangekondigd nadat met alle betrokkenen overeenstemming is bereikt over de nieuwe indeling van het overdekte winkelcentrum in Nuenen-Zuid. Beheerder Dennis Wouterse schat de totale investering op 2 miljoen euro.  

Verbouwing

Eerder dit jaar werd al bekend dat supermarkt Albert Heijn vertrekt uit het Kernkwartier als onderdeel van een afspraak die met concurrent Lidl is gemaakt. Lidl wenste echter wel meer plek in het winkelcentrum.

De ruimte is gevonden onder andere door afscheid te nemen van kledingwinkel Kik, drogist Kruidvat te verplaatsen en de passage te verleggen. Kruidvat verhuist naar de plek van Kik.

Cafetaria Vinnie’s wisselt van plek met kapsalon Werner Ulrich en krijgt aan de buitenzijde ruimte voor een terras. Een kleine uitbreiding van het winkelcentrum (100 vierkante meter) is nodig om Action een nieuw magazijn te bieden. Ook de derde entree tussen de nieuwe apotheek en de tijdelijke huisartsenpost op de parkeerplaats gaat weer open. 

De interne verbouwing begint op 20 januari en gaat zeker een half jaar duren. Ban Bouw belooft dat alle huidige winkels tijdens de verbouwing (al dan niet op een tijdelijke plek) open kunnen blijven.

Grootste

Lidl hoopt in de zomer de nieuwe winkel te openen. Met een vloeroppervlak van 2100 vierkante meter wordt het bovendien een van de grootste filialen van de Duitse prijsvechter in de regio. 

,,In het eindplaatje heeft het winkelcentrum een moderne en strakke uitstraling en staat er niks meer leeg’’, blikt Wouterse vooruit. 

Woningen

Op termijn komen nog de andere gevels van het winkelcentrum aan de beurt voor een opknapbeurt. Plannen voor woningen bovenop het winkelcentrum staan voorlopig in de ijkast nadat de gemeenteraad zich eerder dit jaar tegen keerde.