Bij de molen De Roosdonck in Nuenen  is winterrogge ingezaaid die  wordt geoogst. Leo van de Sande op de tractor en Bert van Gelder als bijrijder.
Volledig scherm
Bij de molen De Roosdonck in Nuenen is winterrogge ingezaaid die wordt geoogst. Leo van de Sande op de tractor en Bert van Gelder als bijrijder. © Kees Martens/DCI Media

Winterrogge op ouderwetse wijze geoogst bij De Roosdonck in Nuenen

NUENEN - Iedere twee meter wordt een schoof uitgespuugd terwijl de FIAT 411R van De Rooij uit 1958 langzaam over de akker bij molen De Roosdonck in Nuenen tuft. Dan blijft de tractor staan. Het touwtje waarmee de schoven automatisch worden samengebonden is geknapt. 

  1. Vraag & Aanbod: lezer Marie-José zoekt nieuw baasje voor haar twee katten en popkoor kan mannen gebruiken

    Vraag & Aanbod: lezer Ma­rie-José zoekt nieuw baasje voor haar twee katten en popkoor kan mannen gebruiken

    Al jaren op zoek naar dat ene speciale kopje? Of wil u graag van uw oude stoeptegels af? Kan jullie nieuwe rockband muzikanten gebruiken? Of heeft u iets verloren of juist gevonden? In de rubriek Vraag&Aanbod van het ED helpen lezers elkaar!
    Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Nuenen, Eindhoven, Valkenswaard