Volledig scherm
PREMIUM
Klaaske van Leussen en Henk Schalen met vogelhuisjes die Henk maakt en verkoopt voor zijn goede doel. © Fotomeulenhof

Wonderlijk mooie Geldropse liefde voor Lomboks dorpje

GELDROP - Ze gingen er 11 jaar geleden op fiets vakantie, inmiddels hebben ze er een dorpje min of meer geadopteerd. Henk Schalen en Klaaske van Leussen over hun liefde en hun hulp voor dat plaatsje op Lombok.

Het kustdorp Labuan Pandan op het Indonesische eiland Lombok heeft ongeveer 4500 inwoners. Die wonen in een kleine 1000 huizen. En meer dan 200  van die huizen zijn gebouwd met geld dat de afgelopen 10 jaar bij elkaar gebracht werd door het Geldropse stel Henk Schalen (59) en Klaaske van Leussen (57). Trouwens, ook de basisschool, een kliniek, 40  toiletten en (de 1e verdieping van) een middelbare school staan er inmiddels door 'Geldropse tussenkomst'. Eind deze maand gaan ze er weer naartoe. Om met eigen ogen te zien hoe 'hun' dorp in - voor Indonesische begrippen - sneltreinvaart en met steun vanuit Geldrop na de aardbevingen afgelopen zomer weer is opgebouwd.

 1. John Kuijpers nieuwe Stadsprins van 't Lappegat (Geldrop)

  John Kuijpers nieuwe Stadsprins van 't Lappegat (Gel­drop)

  GELDROP - In een druk bezochte residentie van het Stadsprinscomité, feestlocatie Hoog & Droog, is zaterdagavond John d'n Urste verwelkomd als de nieuwe stadsprins van 't Lappegat (Geldrop). Na een spannende opkomst met live drums in water werd de nieuwe dorstlustige hoogheid voorgesteld aan het publiek. Stadsprins John Kuijper (55) gaat dit jaar, samen met zijn adjudant Mark en zijn twee hofdames Lisa en Amy voorop in de polonaise.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.