Volledig scherm
De gemeente Nuenen en Wooninc. willen aan het Witte Hondpad zestien woonunits van het type Heijmans One neerzetten © FotoMeulenhof

Wooninc. wacht met plaatsing woonunits in Nuenen tot uitspraak Raad van State

NUENEN - Woningcorporatie Wooninc. wacht met de plaatsing van zestien woonunits voor vluchtelingen en spoedzoekers in Nuenen tot een definitieve uitspraak van de rechter. 

De woningcorporatie heeft dat aan de gemeente gemeld naar aanleiding van hoger beroep dat de Raad van State nog moet behandelen. Projectleider Berend Swinkels van Wooninc. rekent op nog eens maanden vertraging voor het project. 

Het initiatief voor de tijdelijke huizen is meer dan drie jaar geleden ontstaan omdat destijds meer vluchtelingen naar Nederland kwamen dan verwacht. Er was een nijpend tekort aan opvang en huisvesting.

In oktober 2018 kreeg Wooninc. vergunning voor de plaatsing van de eenpersoonshuizen aan het Witte Hondpad. Door het enige bezwaar van de eigenaar van een bedrijfspand in de buurt, is er tot dusver niks neergezet. 

De rechter in Den Bosch wees de bezwaren in november af. Tegen de uitspraak ging de bezwaarmaker in beroep. 

De gemeente zegt dat de komst van de woonunits nog steeds dringend nodig is. Projectleider Swinkels laat weten dat de woningcorporatie het beleid heeft dat er niet wordt gebouwd als de vergunning niet helemaal definitief is. 

Wanneer de Raad van State de zaak behandelt, is nog niet bekend.