Volledig scherm
Het bouwrijp maken van de plek waar het nieuwe Strabrecht College komt is begonnen © Corrie de Leeuw

Zandverschuiving markeert start bouw Strabrecht College in Geldrop

GELDROP - De bouwvakvakantie duurt nog tot eind deze week, maar met de nieuwbouw van het Geldropse Strabrecht College is al begonnen. Grote zandverschuivingen markeren het begin daarvan. 

Het oude schoolgebouw gaat inmiddels deels schuil achter hoge zandbergen. Die zijn ontstaan door het bouwrijp maken van het terrein waar het nieuwe middelbare schoolgebouw komt te staan. Dat terrein is in de hoek van de Dwasstraat met de Grote Bos, waar de sportvelden van de school waren. De nieuwe sportvelden komen op de plek waar nu het oude schoolgebouw staat. Dat wordt gesloopt als de school verhuisd is naar de nieuwbouw. 

18 miljoen euro

De nieuwe school kost 18 miljoen euro. Dat bedrag wordt grotendeels door de gemeente betaald. De gemeente is eigenaar van bijna alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.  Bouwer van de school is Binx bouw en installatiebedrijf uit Groenlo. 

Volledig scherm
Zo komt het nieuwe Strabrecht College er uit te zien © Strabrecht College
Volledig scherm
Het oude Strabrechtgebouw gaat schuil achter bergen zand © Corrie de Leeuw
  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.