Volledig scherm
Een impressie van de geven van de nieuwe Lidl in Geldrop © Lidl Nederland

Zo komt de nieuwe Lidl in Geldrop eruit te zien

GELDROP - De bedoeling is dat eind 2019 wordt begonnen met de sloop van winkelcentrum Wielewaal in Geldrop. Het verpauperde winkelcentrum moet plaatsmaken voor een volledig nieuwe Lidl supermarkt. 

Tenminste: als het aan Wooninc en Lidl ligt. Voor dat het zover is moet het college van B en W eerst nog een besluit nemen. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart en die duurt minimaal negen maanden. 

Woningcorporatie Wooninc wil het winkelcentrum in de Geldropse wijk Braakhuizen slopen en verkoopt het terrein aan Lidl. Die wil op de plek een supermarkt en een parkeerterrein bouwen voor ruim honderd auto's. Volgens Lidl wordt het een grote winkel ‘met veel licht, brede gangpaden, veel ruimte voor non-food artikelen, een warme bakkerij en een ruime versafdeling.’ 

Er komen geen woningen. Het winkelcentrum staat nu nog grotendeels leeg en is dichtgetimmerd. De verloedering is de buurt al jaren een doorn in het oog. Omwonenden worden door Lidl te zijner tijd uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, laat het bedrijf weten. 

Wanneer de sloop begint is mede afhankelijk van het vertrek van cafetaria Lepelaar dat nu nog daar gevestigd is. ,,Wij zijn voorlopig nog gewoon open", zegt eigenaar Peter Melis met klem. Pas als dat bekend is, wordt het pand door een aannemer van Wooninc. onder handen genomen.