Volledig scherm
PREMIUM
© Jean Pierre Reijnen

Zwembad in Geldrop laten renoveren door Laco toch goedkoopst

GELDROP - Zwembad De Smelen in Geldrop op laten knappen door exploitant Laco is financieel gezien de beste optie, blijkt uit onderzoek.

Elk ander scenario, zoals nieuwbouw op een andere plek of het huidige zwembad opkopen en renoveren, kost veel meer geld. Het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo geeft daarom de voorkeur aan de plannen die Laco eind vorig jaar aan de gemeenteraad presenteerde: renovatie van het binnenbad, vernieuwing van de horecaruimte en kleedkamers, aanleg van een terras en interactieve waterspeeltoestellen bij het buitenbad en sport- en spelvoorzieningen op de ligweide.

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.