Volledig scherm
Beroving in Geldrop © Bert Jansen

13-jarige aangehouden voor beroving bejaarde vrouw (86) uit Geldrop

GELDROP - De politie heeft een 13-jarige jongen uit Geldrop aangehouden voor de beroving van een 86-jarige vrouw uit Geldrop. De politie kwam de tiener op het spoor door tips uit het programma Opsporing Verzocht. Sommige tipgevers meldden de aangehouden verdachte met naam en toenaam bij de politie.

Op 1 mei besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de beroving. De politie liet een reconstructie zien van de gebeurtenissen op De Bleek. Daarbij werd gebruikgemaakt van beelden van bewakingscamera's. Die uitzending leverde de politie enkele tientallen tips op. In een aantal daarvan werd de verdachte met naam en toenaam genoemd. 

Buiten bewustzijn

De beroving vond plaats op 3 april. De vrouw werd rond 19.30 uur beroofd op De Bleek in Geldrop. Een jongen pakte de vrouw vast en stal haar handtas. Het slachtoffer kwam door de dief ten val, kwam op haar hoofd terecht en raakte buiten bewustzijn. 

De verdachte ging er na de beroving vandoor. Een getuige is hem nog achterna gegaan, maar kreeg hem niet te pakken. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement