Volledig scherm
GELDROP - Geldrop Hulst 145, boekpresentatie van A.F.Th. van der Heijden, wandeling door zijn jeugd in Geldrop © Jean Pierre Reijnen

A.F.Th. had graag jointje gerookt met burgemeester van Geldrop

VIDEOGELDROP - In de kroeg die hem als klein manneke soms beangstigde, als hij er weer eens zijn benevelde vader moest ophalen, werd hij vrijdag met open armen ontvangen. 

A.F.Th. van der Heijden woonde in café De Muis in Geldrop de presentatie bij van het boek 'Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden, een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd'. 

Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Officiële opening
Zaterdag is de officiële opening van de wandeling, die de mensen langs locaties voert die Van der Heijden beschreven heeft in zijn boeken en waar hij gewoond heeft. Ook kan een app gedownload worden met een audiotoer. De teksten zijn ingesproken door de Mierlose acteur Frank Lammers, fan van A.F.Th en vrijdagmiddag een van de gasten in De Muis. 

Van der Heijden vertelde tegenover tientallen genodigden heerlijke anekdotes over het 'strontstrietje' op Hulst, waar het gezin destijds woonde en over het café, dat toen De Kuster heette. 

Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Hennepkwekerij
Bijna had het gezelschap nog uit moeten wijken. Het café moet op last van de gemeente drie maanden sluiten omdat er vorig jaar een hennepkwekerij is gevonden.  Eigenlijk had afgelopen maandag het slot op de deur gegaan, maar uitbater Paul Sanders stapte naar de rechter en hangende die zaak werd de sluiting opgeschort. Er was evenwel geen delegatie van het gemeentebestuur aanwezig vrijdagmiddag. Jammer, zei A.F.Th. ,,Ik had graag een jointje gerookt met de burgemeester."

Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen