Volledig scherm
© Thinkstock

Angel uit plan verkoop buurthuizen Geldrop-Mierlo?

GELDROP-MIERLO - De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft maandagavond de angel willen halen uit de plannen van het college van burgemeester en wethouders om wijkgebouwen en buurthuizen te gaan verkopen.

De raad stemde via een amendement niet in met het werkprogramma in de nota Maatschappelijk Vastgoed.

In dat werkprogramma staat een aantal buurthuizen concreet genoemd als te verkopen. Het gaat onder andere om De Twern in Braakhuizen-Noord, het pand aan Tournooiveld 10 in Zesgehuchten en De Borgh in Braakhuizen-Zuid.

Cosmetisch
Het unaniem aangenomen amendement lijkt een overwinning voor de raad, maar is eigenlijk slechts cosmetisch. Vooral omdat wethouder Renée Hoekman zegt dat ze toch al van plan was te doen, wat de raad met het amendement beoogt.

Door gebruikers van de gebouwen is dat werkprogramma namelijk opgevat als vaststaand feit. Maar volgens verantwoordelijk wethouder Renée Hoekman is het eigenlijk niet meer dan het handvat waar ambtenaren nu mee aan de slag kunnen. Zij gaan de komende tijd in gesprek met beheerders en gebruikers van gebouwen.

Als het college vervolgens vindt dat een gebouw echt de verkoop in kan, komt het daarmee terug naar de raad. Hoekman: "De gemeenteraad kan dan gewoon beslissen dat de maatschappelijke waarde van een pand toch zo groot is dat we het aan moeten houden." Volgens Hoekman verandert het amendement dus in feite niets.

Geldrop e.o.