Volledig scherm
BarberQ in Mierlo. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

BarberQ: Familiedag met een rauw rock ’n roll randje

MIERLO – Regen of geen regen, vanaf zondagmiddag half twee stond Mierlo compleet in het teken van BarberQ. “We gaan gewoon knallen. Zo doen échte mannen dat”, aldus Ruud Gerrits (45) en Ralph de Rozario (45) van Cherry Chop Barbers.

Het tweetal organiseerde al vier keer eerder een BarberQ, maar de organisatie - inmiddels uitgebreid met Walter Smits en Sjoerd Overwater - wilden hun BarberQ concept uitbreiden en gingen in gesprek met de organisatie van Pitpop. Met als resultaat dat zij op zondag gebruik mochten maken van de faciliteiten die Pitpop op vrijdag en zaterdag inzette.

Met succes. Het Molenplein stond ondanks het slechte weer in de vroege middag al redelijk vol. Onder de paraplu genoot het publiek van de rockmuziek van onder andere Smegmatics, Grim Tim en Humans Screaming Like Goats.

Ook aan het eind van de middag stroomde het Molenplein niet leeg, ondanks een enorme hoosbui. Om half acht startte de topattractie, de band Voltage met in hun midden Dave Vermeulen. Hij werd in januari nog tweede tijdens The Voice of Holland.

BarberQ verliep – op het slechte weer na - precies zoals de organisatie had gehoopt: One day of pure goddamn rock ‘n roll. De Cherry Chop Barbers hopen er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Geldrop e.o.