Volledig scherm
No Surrendervoorman Henk Kuipers © ANP

Burgemeester wil leden No Surrender weren bij Geldrops tankstation

GELDROP - Leden van motorclub No Surrender moeten worden geweerd bij het Argos-tankstation aan de Eindhovenseweg in Geldrop.

Dat vindt burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo. Hij maakt zich zorgen over witwaspraktijken en de aanwezigheid van criminelen in het tankstation. Gemeente en politie constateerden dat vooral in de broodjeszaak van het tankstation regelmatig leden van 'outlaw motor gangs' komen. Dat blijkt uit een pagina van een gespreksverslag van de gemeente. De uitbater van de broodjeszaak is lid van No Surrender.

Op 17 november oefenden de burgemeester en een politiechef in een gesprek druk uit op vertegenwoordigers van tankstationexploitant Sakko Commercial om het contract met de huidige huurder op te zeggen. Bij het aanpakken van motorclubleden kan Sakko Commercial worden beschouwd als faciliteerder van de club, waarschuwden gemeente en politie. '...met als uiteindelijk gevolg sluiting van het tankstation incl. shop', staat in het verslag. Het tankstation heeft nog de naam Argos, maar wordt de komende weken omgebouwd naar Total Express.

"We zoeken geen clubhuis in Geldrop. We hebben er genoeg", laat woordvoerder en leider van No Surrender Henk Kuipers weten. De leden eten daar volgens hem een broodje en verzamelen om naar het clubhuis in België te rijden. Hij vindt het belachelijk dat de gemeente en politie de eigenaar van het tankstation onder druk zetten omdat zijn leden er een paar keer per week komen. "Dan gaan we naar de Shell aan de overkant, of bij de Aldi of de Albert Heijn broodjes eten. Dan moeten die ook dicht."

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.