Volledig scherm
© Thinkstock

'Centrum Mierlo moet autovrij'

MIERLO - Het is een proefballonnetje. Eentje die het waarschijnlijk niet gaat halen, maar toch is het opmerkelijk: GroenLinks in Geldrop-Mierlo stelt voor om het centrum van Mierlo autovrij te maken.

De partij stoort zich aan de vele auto's in het centrum. Met name aan de auto's geparkeerd in de parkeerhavens recht voor onder andere de Plus en Bruna aan de Dorpsstraat. Dat gaat volgens de partij ten koste van de uitstraling van het dorp en daar moet wat aan gebeuren.

GroenLinks oppert daarom om een deel van de Margrietstraat en Dorpsstraat autovrij te maken en parkeerhavens - ongeveer twintig - weg te halen. Volgende week bespreekt de gemeenteraad het idee. GroenLinks-fractievoorzitter Rob van Otterdijk realiseert zich dat zijn partij er de handen waarschijnlijk niet voor op elkaar krijgt. ,,Maar soms is het goed om met iets te komen dat mensen uitdaagt."

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.