Volledig scherm
Kroegbaas Paul Sanders © Fotomeulenhof

Eigenaar 'AFTh-cafe' Geldrop hoeft niet naar rechter

DEN BOSCH - Paul Sanders, eigenaar van het Geldropse café De Muis wordt niet meer verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt in zijn schuur. Die leidde in mei dit jaar tot tijdelijke sluiting van de kroeg.

De sluiting door burgemeester Berry Link leidde destijds tot commotie omdat de in Geldrop geboren auteur A.F. Th. van der Heijden een wandelroute zou openen in de stamkroeg van zijn vader. De schrijver deed in deze krant een oproep tot clementie maar die mocht niet baten: het café met de bovenliggende woning ging drie maanden op slot. De presentatie kon wel doorgaan, en de kroeg is inmiddels ook weer open.

De sluiting was wegens vondst een jaar eerder van een wietkwekerij in de schuur achter het café. Er stonden ruim zeshonderd planten. Sanders had deze verhuurd en er naar eigen zeggen niet meer naar omgekeken.  Dat leek de politie sterk, er liep een dikke slang door het pand waarmee de planten water kregen. Bij de vondst werd een van de huurders gearresteerd. Hij pleitte zelf de kroegbaas vrij. Maar het OM wilde hem desondanks toch vervolgen.

Advocaat Ton van de Biezenbos kreeg echter een bericht van het OM dat het nu afziet van verdere vervolging. ,,De officier blaast de zaak af wegens gebrek aan bewijs", aldus de raadsman. Dat heeft geen verdere gevolgen, er kan geen schadevergoeding worden gevraagd voor de sluiting. Die was op basis van de gevonden planten. ,,Sanders is blij met deze afloop, hoewel het uiteraard erg zuur blijft dat zijn zaak en woning dicht moesten met alle gevolgen en kosten van dien", aldus de raadsman.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement