Volledig scherm
Sociaal-cultureel centrum Hofdael in Geldrop.

Feestje voor overdracht van Hofdael in Geldrop is te duur

GELDROP-MIERLO - Het enthousiasme was waarschijnlijk iets te groot toen een werkgroep aan het brainstormen sloeg over de feestelijke overdracht van sociaal cultureel centrum Hofdael in Geldrop aan een nieuwe stichting. Feit is dat de gemeente Geldrop-Mierlo het ruim 11.000 euro kostende feest uiteindelijk te duur vond.

Dinsdag vindt de overdracht plaats. De gemeente draagt dan de verantwoordelijkheid voor beheer en exploitatie van Hofdael over aan een zelfstandige stichting die speciaal voor dat doel is opgericht. Een feestje waard, vonden zowel stichting als gemeente, maar de plannen liepen financieel een tikkeltje uit de hand. "We vonden het bedrag een beetje exorbitant voor een bijeenkomst van twee uurtjes", zegt burgemeester Berry Link. "Een en ander mag best gevierd worden, maar het moet wel uitlegbaar zijn."

Paul Bierman, voorzitter van de kersverse stichting, is het eigenlijk helemaal met de burgemeester eens. "Ik onderstreep helemaal dat het een verkeerd signaal zou kunnen geven", zegt hij. "We hebben het bedrag daarom teruggebracht." Maar Bierens wil ook wel even kwijt dat de gemeente zelf in de werkgroep zat die de feestelijkheden bedacht heeft. Een ambtenaar was zelfs voorzitter.

Geldrop e.o.