Volledig scherm
Geldrop - kunstwerk 'Grenzeloos' van Carla Rump op parkeerterrein Hofdael © Ton de Hond

Fiat 500 keert terug naar Hofdael in Geldrop

GELDROP - Het kunstwerk Fiat 500 komt op 20 september terug naar zijn plekje bij Hofdael. De gemeente Geldrop-Mierlo had het zonder overleg weggehaald.

Het kunstwerk grenzeloos van beeldhouwer Carla Rump stond al jaren op het parkeerterrein bij Hofdael en het Weverijmuseum. Enkele weken terug was het beeld ineens verdwenen.

Omwonenden wisten van niets en ook met kunstenares Carla Rump was geen overleg geweest. Voor die gebrekkige communicatie boden gemeente en wethouder Rob van Otterdijk eerder al hun excuses aan. Het weghalen van het beeld zorgde voor de nodige commotie. Coalitiepartij DGG stelde vragen over de kwestie aan het college.

De gemeente had de Fiat 500 weggehaald om plaats te maken voor een zuil van de nieuwe textielroute. Die textielroute loopt langs acht textiellocaties in Geldrop, waaronder het Weverijmuseum. De zuil op het parkeerterrein is geplaatst precies op de plek waar de Fiat stond. ,,Op zich is dit, naast het Weverijmuseum, wel een ideale plek voor de zuil van de Textielroute, maar hij kan natuurlijk ook ergens anders staan", liet de gemeente eerder weten.

De in brons gegoten Fiat 500 met vrouw erop verhuisde tijdelijk naar de gemeentewerf. Wethouder Van Otterdijk heeft nu laten weten dat het beeld nog deze maand weer een plek krijgt op het parkeerterrein. Ook heeft hij een gesprek gehad met beeldhouwer Carla Rump over de kwestie.