Volledig scherm
Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Fiets- en wandeltocht PiNK PiT viert roze lustrum in het donker in Mierlo

MIERLO - De sfeer op het pleintje van de oude brandweerkazerne aan de Vesperstraat in Mierlo was goed. Zo'n vierhonderd deelnemers luisterden onder een hemel van roze lichtjes en lampionnen naar de aangrijpende speech over vriendschap en dankbaarheid van initiatiefneemster Daniëlle Louwers (48). "Hoe fijn is het dat PiNK PiT inmiddels zo breed wordt gedragen in Mierlo en omstreken."

Vrijdagavond vond alweer de vijfde editie van PiNK PiT plaats. Een fiets- en wandeltocht met een missie: de strijd tegen borstkanker. Daniëlle Louwers vormt samen met Ank van Gerven (48) en Marloes van Stiphout (48) de organisatie achter PiNK PiT. De drie vriendinnen uit Mierlo kennen elkaar al ruim 40 jaar.

Tijdens de route wandelden of fietsten de deelnemers langs verschillende roze uitgelichte gebouwen in Mierlo, zoals de standerdmolen, de Heilige Luciakerk en het parochiehuis. Met het geld dat PiNK PiT ophaalt, worden activiteiten en 'verwenmomenten' georganiseerd voor 'Ladies met Pit', dorpsgenoten die borstkanker hebben of hebben gehad.

Petra van Gerven (45) is zo'n 'Lady'. Zij deelt met haar moeder Jopie Deenen (70) en dochter Lisa van Gerven (18) de wens om te strijden tegen de ingrijpende ziekte. "Wij vinden het belangrijk om een stukje bewustzijn te creëren voor borstkanker", aldus Van Gerven. "En we geloven in de kracht van samen én in het lokale karakter van PiNK PiT. We ervaren deze avond vooral als heel erg gezellig."

Geldrop e.o.