Volledig scherm
De nieuwe naam van het werkbedrijf Helmond wordt gepresenteerd © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Forse kritiek vanuit Geldrop-Mierlo op werkbedrijf Senzer

GELDROP-MIERLO - De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo is zo zoetjesaan klaar met werkbedrijf Senzer.

Dat bleek maandagavond tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting. Er is al langer kritiek op het werkbedrijf dat voor Geldrop-Mierlo, Helmond en de vijf Peelgemeentes mensen aan een baan of dagbesteding moet helpen.

De boosheid is inmiddels zo groot dat de VVD en Democratische Groepering Geldrop (DGG) zelfs al opperden dat er misschien maar eens naar een andere partij omgezien moet worden. De frustratie zit in 'm in het feit dat Senzer - een fusie van de Atlant Groep en Werkplein - de uitstroom van het aantal bijstandsgerechtigden in Geldrop-Mierlo maar niet omhoog krijgt. Ondertussen wordt aan de andere kant de instroom alleen maar hoger. En dat terwijl de gemeenteraad vorig jaar nog besloot dat de uitstroom met 2,5 procent omhoog moest.

Ondanks de forse kritiek in de raad, blijven echte maatregelen nog uit. Onder andere omdat de Geldropse wethouder Jeucken (CDA)aan heeft gegeven dat er een goed pakket maatregelen is afgesproken met Senzer. Hij verwacht dat dat in het eerste kwartaal van 2017 zijn vruchten af zal werpen. De raad wil Senzer die tijd nog geven, maar praat daarna verder.

Geldrop e.o.