Volledig scherm
Een blije Frank Lammers © Charlotte Grips

Frank Lammers krijgt Prins Bernhard Cultuurprijs

DEN BOSCH - Frank Lammers (Mierlo, 1972) ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De jury prijst de breedte van zijn kunstenaarschap. ,,In al zijn authenticiteit is Lammers een ware ambassadeur voor Brabant", aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

Lammers is acteur, presentator, scenarist en regisseur. Als acteur speelde hij onder meer in films als Wilde Mossels, De Enclave en De Marathon en in televisieserie All Stars. In 2006 kreeg hij een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Nachtrit. Lammers kreeg daarnaast vier nominaties voor zijn rollen in De Dominee, De Bende van Oss, De Helleveeg en Michiel de Ruyter.

Prijs India
Uit het juryrapport: 'Het talent van Lammers kent vele verschijningsvormen en wordt ook in het buitenland erkend’. Zo won zijn speelfilm Of ik gek ben onlangs de juryprijs op het Noida International Film Festival in India.

PSV-musical
De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro is verbonden is, wordt 2 september uitgereikt door commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant, bij het theaterspektakel Geheimen van de Herdgang in het PSV-stadion. Frank Lammers regisseert deze productie van Het Nieuwe Theater.

De Prins Bernard Cultuurprijs werd eerder gewonnen door onder anderen Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013) en Anton Corbijn (2011).