Volledig scherm
© Martin Ommering

Geldrop-Mierlo blijft kritisch over afvalfabriek

GELDROP-MIERLO - De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo blijft uitermate kritisch over het plan om een nieuwe innovatieve afvalverwerkingsfabriek te bouwen samen met de andere twee Cure-gemeentes Eindhoven en Valkenswaard. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering over de kwestie.

Over twee weken moet de raad laten weten wat ze vindt van het oprichten van een joint venture zodat de onderhandelingen over de fabriek verder kunnen. De fracties lijken dat stapje nog wel te willen zetten, maar of ze in een later stadium ook instemmen met het garant staan voor de leningen die nodig zijn om de fabriek te bouwen, valt ernstig te betwijfelen. De raad vindt de financiële risico’s namelijk veel te groot.

In een poging daar nog iets aan veranderd te krijgen, gaan de fracties in aanloop naar de raadsvergadering een amendement voorbereiden. "Het zal daarin onder andere gaan over dat we als gemeente niet voor ondernemer willen spelen”, zegt Hans van de Laar, fractievoorzitter Dorpspartij Mierlo.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement